Hoe u de beste plaats vindt om een foto op plexiglas te plaatsen

Laat je mooiste foto afdrukken op plexiglas. Om de foto extra diepte te geven wordt de fotoafdruk op de achterzijde van het plexiglas geprint. De foto op het plexiglas is uv-bestendig, watervast en kleurecht. Je kunt je buiten gebruiken en zelfs op de badkamer of douche. Ze zijn leverbaar in verschillende formaten en prints. Ook zijn er verschillende ophangsystemen mogelijk. In dit blog lees je meer over waar je de print het beste kunt laten afdrukken en waarom. En met welke dingen rekening te houden. Lees je mee?

Waar gebruik je plexiglas foto’s voor?

De foto kan gebruikt worden om het interieur te decoreren of zelfs om bepaalde gebreken in een muur of hoek te ‘verstoppen’. Met behulp van foto op plexiglas kun je de ruimte van een compleet nieuwe look voorzien. Denk aan een ruimte die wat saai of koud oogt, daar is het leuk om wat kleur of een bijzondere print toe te voegen. Maar ook juist een drukkere ruimte kan veel rustiger ogen met behulp van een minimalistische foto.

Waar je rekening mee moet houden

Zoals eerder al benoemd zijn er uiteenlopende mogelijkheden met plexiglas. Voor ieder wils een foto of formaat. Waar je dit precies laat doen hangt dan ook af van wat je wilt. Houd hierbij rekening met de volgende zaken:

– Voor welke ruimte is het?
– Hoe moet het worden opgehangen?
– Wil je een eigen foto gebruiken?
– Hoe lang wil je het laten hangen?
– Wil je het zelf op gaan hangen of dit laten doen (bij hetzelfde bedrijf)?
– Wat wil je ongeveer betalen voor de plexiglas foto?

Waar kun je het beste laten afdrukken

Als je de foto laat afdrukken weet het bedrijf bv Foto4art meteen dat dit op de achterzijde van het glas geprint moet worden. Waar je dit laat doen is dus afhankelijk van bovenstaande punten. Ga niet alleen voor de goedkoopste optie, maar kijk ook naar je andere wensen. Service en kwaliteit zijn namelijk ook van belang. Check of de prijs-kwaliteitverhouding klopt, voordat je gaat voor een koopje. Wil je er langer mee doen? Of dat iemand meekijkt naar het totaalplaatje, dan is de goedkoopste optie wellicht niet geschikt voor jou. Er zijn tal van bedrijven die enkel plexiglas schilderijen aanbieden, maar er zijn ook bedrijven die het voor je ophangen of zelfs meedenken in het stylen in combinatie met jouw wensen. Bedenk goed wat je wilt en ga dan pas iets aan!